Personal, Publicitare

2% – un gest pentru o viață

11210484_929487900405328_6630983011995082860_n

În fiecare an pierdem aproximativ 1900 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012, cauza principală fiind naşterile premature.

Statisticile sunt dureroase, iar cifrele sunt cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 54 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate. Suma investită până în prezent provine din fondurile colectate anii trecuţi din campania 2%, susţinerea companiilor şi a persoanelor fizice.

Și anul acesta poți redirecționa 2% din impozitul tău pe venit către o cauză nobilă, pentru a salva în mod indirect o viață. Acești bani nu reprezintă o sponsorizare sau donație privată și nu îi scoți din buzunar, ci pur și simplu alegi ca ei să nu rămână în bugetul statului, putând astfel să contribui la o cauză nobilă.

Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?
 
Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Precizări:

1. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

2. Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza celor de la Salvați Copiii, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să îi anunţi. Un voluntar Salvaţi Copiii va veni la sediul tău să ridice formularele şi, ulterior, vor trimise de către ei administraţiilor financiare aferente. De asemenea îi poți contacta la 021.316.61.76 sau le poți scrie pe adresa de e-mail voluntar@salvaticopiii.ro

3. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nou-născuţi.

4. Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2015.

Cei de la Salvați Copiii au dovedit de-a lungul anilor implicarea lor socială prin numeroasele proiecte pe care aceștia le-au organizat și susținut. Ultima lor reușită o reprezintă majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Așa că, acești oameni minunați trebuie ajutați pentru a-și duce scopul până la capăt: o viață mai  bună pentru copiii din România.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *