Publicitare

Când serviciile lasă de dorit

servicii

Zi de zi ne lovim de necesitatea de a apela la diverse servicii oferite de oameni diverși și de la care ne așteptăm să obținem ceea ce ne dorim, într-un timp scurt, la un preț bun și la o calitate cât mai înaltă. Însă, de multe ori așteptările noastre nu sunt tocmai în rezonanță cu ceea ce primim, enervându-ne sau și mai rău, dându-ne planurile peste cap.

Trăim într-o societate care se dezvoltă în continuare în același ritm cu nevoile noastre. Cererea este mare, la fel și oferta încât am putea crede că lucrurile nu se pot complica atât de tare, ci dimpotrivă, probleme noastre ar trebui să găsească rezolvare imediat. Lucrurile nu stau tocmai așa pentru că, atunci când îți este lumea mai dragă primești o palmă și îți promiți din tot sufletul să nu mai apelezi la acele persoane și nici nu le recomanzi mai departe.

Nu știu de ce firmele și în general cei care oferă servicii nu sunt atenți la ceea ce oferă, la calitatea și profesionalismul cu care îți tratează clienții. De la primul contact riști să fii întâmpinat cu o voce și cu o atitudine care lasă de dorit și care te întreabă doar ca să spună ceva, ce vrei? Încerci să ignori momentul, poate persoana din fața ta nu are o zi prea bună știind că și tu ai momente de genul aceste. Speri că totuși ceea ce ai nevoie va veni la tine cu alte condiții.

Ziua decisivă, care ar trebui să îți ofere un suflu ușurat că deadline-ul pe care îl ai nu se va prelungi cu nicio secundă, îți aduce de fapt neplăcerile pe care totuși le prevedeai încă din prima clipă. Și așa te trezești de exemplu cu produsee prost inscripționate când tu mai ai doar câteva zile până la un eveniment important și nici prin gând nu ți-a trecut că firma atât de binecunoscută nu folosește poate un gravator laser care poate ar fi oferit produse de o calitate mulțumitoare.

Pleci cu coada între picioare, eventual și cu buzunarul mai gol și îți promiți că data viitoare vei cauta mai bine și cu speranța că soarta nu va fi plină de surprize dintre cele mai puțin plăcute. În general, cei care oferă servicii nu se mai gândesc la calitate, ci doar la profit. Mai ales când clienții sunt mulți, iar piața e abia în dezvoltare. Nu contează clientul, până la urmă tot el are nevoie de tine și nu va avea la cine să apeleze.

Foto

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *