Publicitare

Frumusețea învățării limbilor străine

Why Learn a Language

Cred că știm cu toții cât de importantă este cunoașterea unei limbi străine, mai ales a unei limbi de circulație internațională. Motivele sunt nenumărate și parcă ne pare rău când descoperim unele goluri în ceea ce privește gramatica, vocabularul sau lipsa exercițiului când avem ocazia de a discuta cu o persoană de altă naționalitate.

Multe dintre companiile din România lucrează sau sunt deținute de investitori din alte țări. Angajații sunt nevoiți să cunoască măcar o limbă străină, iar aplicațiile pentru un job trebuie să conțină din start și abilitățile lingvistice. Oportunitățile pentru un internship în străinătate sau chiar ocazia de a lucra în afara granițelor României se concretizează deținând aceste cunoștințe.

Am avut ocazia să călătoresc destul de mult prin Europa, să cunosc oameni de diferite naționalități. Am foarte mulți prieteni care au venit în România să studieze la universitățile noastre în limba engleză sau franceză și dacă nu aș fi vorbit limba engleză, nu aș fi cunoscut oameni atât de deosebiți și nu aș fi aflat atât de multe lucruri despre alte culturi.

Limbile străine se învață încă din copilărie, de la grădiniță până la, sau și în timpul facultății. Din păcate, în medie, unei limbi străine îi sunt alocate în școală doar două ore pe săptămână ceea ce nu mi se pare destul pentru a-ți însuși și a avea capacitatea de a avea o conversație fluentă. Studiul personal acasă sau într-un mediu organizat reprezintă soluții la îndemâna oricui. Există nenumărate cursuri de limbi străine atât online cât și în instituții acreditate care sunt specializate în această direcție și care vă pot ajuta în funcție de ceea ce aveți nevoie, indiferent de vârstă. Dacă nu vă place să socializați și să conversați cu alte persoane sau dacă bugetul nu vă permite, puteți alege să vă achiziționați cărți care vă vor ajuta în a deveni vorbitorul unei limbi străine.

Foto credit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *