Cultură, Personal

Gânduri de festival II – JazzTM 2016

13537711_1047751851941021_7139353360861822540_n

Nu știu când a trecut atât de repede timpul. Știu că el își urmează cursul în același ritm, dar eu l-am perceput ca și când ar fi zburat pe lângă mine fără să îmi dau seama. Și iată cum deja au trecut două zile de festival și mă mai desparte mai puțin de o oră de concertul ultimilor 3 artiști care vor urca pe scena JazzTM amplasată în Piața Victoriei.

Cea de-a doua zi a festivalului a fost una plină. 3 scene, 9 artiști și aproape 9 ore de muzică au umplut inimile Timișorenilor și a celor veniți de prin alte părți, chiar și din străinătate. Deoarece concertele din Parcul Civic și Parcul Castelului s-au suprapus, nu am reușit să ascult toți artiștii însă, am ales să le ascult pe Petra Acker, Ana-Cristina Leonte și Luiza Zan, adevărate voci și adevărate artiste, într-o atmosferă lejeră la umbra copacilor și adierea vântului. Ce poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă de vară?

Seara s-a încheiat cu mii de oameni adunați pentru cei 3 artiști care au urcat în fața lor pe scena din Piața Victoriei. Dhafer Youssef a cucerit și publicul timișorean cu oud-ul său prin intermediul căruia a mixat într-un mod cât se poate de omogen stiluri muzicale precum ethno jazz, world fusion, sufi, qawwali, jazz fusion, new-age și jazztronica, iar vocea sa, cu care s-a jucat pe atât de multe octave, te punea să îți pui întrebarea dacă vocea sa este într-adevăr umană.

Ultimul artist al serii a fost franțuzoaica Imany, binecunoscută pentru hiturile sale care au cucerit și posturile de radio din România: Don’t be so shy și You will never now. Timbrul său special, grav, dar foarte cald ne-a cucerit și ne-a îndemnat să cântăm alături de ea. Și pentru că artista a fost răsplătită cu aplauze furtunoase, aceasta a încântat publicul cu un bis care a durat mai bine de 20 de minute.

Ultima seară sunt sigură că va fi, de asemenea, memorabilă și nu pot să nu oftez cu gândul că se termină, iar mâine trenul mă va duce departe de Timișoara împreună cu nerăbdarea unei ediții viitoare.

Foto oficial: Flavius Neamciuc; Seba Tătaru; Petru Cojocaru | JAZZ™ 2016

Organizator: Primăria Municipiului Timișoara

JazzTM 2016 este prezentat de: Raiffeisen Bank

Sponsor: Continental Anvelope Timișoara

Susținător: Pilsner Urquell

Mașina oficială: Mercedes Benz prin Casa Auto Timișoara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *