Personal

Pe-un picior de PLAI, pe-o gură de rai

PlaiIsa

Încă nu reuşesc să mă dezmeticesc şi să mă obişnuiesc cu ideea că vacanţa se apropie cu paşi din ce în ce mai grăbiţi spre final, făcând loc unui nou an universitar burduşit cu mii de pagini, zeci de cursuri şi examene. Însă nu mă pot plânge deloc: am avut parte de o vacanţă plină cu vizite făcute prin ţară, în locuri vechi şi noi, cu oameni calzi şi dragi aşa că, nicio urmă de regrete.

Poate e vorba despre o coincidenţă sau astrele s-au aliniat şi au complotat ca eu să ajung din nou pe plaiurile bănăţene, tocmai în Timişoara. Dacă vacanţa a început cu un festival pe acorduri de jazz, JazzTM, despre care am povestit aici, finalul ei mă va găsi în acelaşi oraş, tot cu ocazia unui festival, PLAI. Aşa că, întoarsă după o perioadă petrecută la mare, două zile mi-au fost de ajuns să îmi pregătesc din nou bagajul şi să pornesc la drum.

Poate mulţi se întreabă cum de am curajul să bat atâta drum, a doua oară după două luni, tocmai în capătul opus al ţării. Răspunsul este unul simplu: nu e curaj ci e pură atracţie către oameni dedicaţi, inimoşi, muncitori, prietenoşi şi lista poate continua. JazzTM mi-a oferit ocazia să cunosc familia din mijlocul căreia, acum 9 ani, s-a născut un festival care continuă să existe prin muncă voluntară şi asiduă. Pentru că, PLAI este un festival realizat de voluntari care se dedică trup şi suflet pentru a primi drept răsplată bucuria şi entuziasmul celor prezenţi.

Timp de 3 zile, începând cu data de 12 septembrie, Muzeul Satului Bănăţean îmi va fi casă, cerul acoperiş, iar cei prezenţi familie. Chiar dacă mă mai desparte doar o zi de PLAI, sunt extrem de nerăbdatoare să ma bucur de ediţia de anul acesta care promite că nu voi regreta că îmi va fi gazdă. Nu ştiu cum voi reuşi să mă împart printre atâtea activităţi dar ştiu că voi profita de fiecare clipă şi de aceea, programul festivalului se află deja salvat în memoria telefonului meu.

Abia aştept să fiu prezentă la proiecţiile din Casa Filmelor, dar mai ales la cea a filmului Usturoi, să ma relaxez în zona Chill şi să mă plimb pe Aleea Culturală şi să ma bucur de un line-up extraordinar pe Scena Mică dar mai ales de cel de pe Scena Mare, unde vor urca nume precum Balako, Asian Dub Foundation, Tito Paris, Carminho şi Subcarpaţi + Orchestra.

Sunt sigură ca PLAI mă va face să mă îndrăgostesc iremediabil de el. Deja e pe drumul cel bun de două luni de când i-am aflat existenţa, iar acum am ocazia să îl cunosc cu adevărat. Ştiu că mă voi întoarce tristă că s-a terminat dar extrem de încântată, plină de energie, optimistă şi cu dorinţa de a povesti mai departe şi de a îl face cunoscut şi celor de prin Moldova mea. Dar nu vreau să vorbesc despre final, ci mă gândesc cu nerabdare la întâlnirea de mâine. Promit să revin cu impresii, poveşti şi cuvinte de laudă.

Până ajung acolo, puteți urmări tot ce-i nou la PLAI pe canalele lor oficiale: Facebook, Twitter și Instagram.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *