Publicitare

Printuri și iar printuri

 

copy-center

Până să ajung în postura de student imprimanta de acasă mi-a fost fidelă și m-a ajutat la nevoie cu câte o pagină scanată sau copiată literă cu literă. Credeam că nimeni nu mai calcă pragul xeroxurilor și mă miram cum de mai există, iar când tonerul seca trebuia să stau un pic să cuget și să caut locul care îmi putea oferi o soluție spre a-mi rezolva problemele.

Prima mea imprimantă a fost primită cu mare nerăbdare și așezată atent pe biroul meu în urmă cu aproximativ 10 ani. O imprimantă multifuncțională de la Canon cu care am scanat, printat și xeroxat mii de pagini și care mi-a fost de mare ajutor la nevoie, la orice oră din zi sau din noapte. Un lucru  care îl iubeam la ea era faptul că nu era deloc mofturoasă. Când cartușele se terminau, iar foile rămâneau albe ca neaua tot ceea ce trebuia să fac era să le umplu și din nou își reluau activitatea uzuală, fără să fiu nevoită să cumpăr altele noi.

Facultatea m-a învățat că lucrurile stau altfel într-un oraș universitar. Anual adun zeci de cărți de specialitate  și sute de pagini cu cursuri, pentru care am nevoie de o nouă bibliotecă care să le găzduiască și, recunosc că dacă ar fi să le cumpăr direct din librării sau edituri, aș plăti mult prea mult având în vedere că încă nu sunt independentă din punct de vedere financiar.

Firmele de profil au ajuns să lucreze 24 de ore din 24 pentru a-și onora comenzile reprezentate de sute de cărți care intră și ies pe acea ușă zi de zi și nu numai. Chiar dacă câteodată nu sunt satisfăcută de serviciile lor le recunosc meritul și ajutorul pe care mi l-au oferit timp de 4 ani de zile.

Poate pentru mine, datorită acestor centre deschise non stop, imprimantele și-au cam pierdut utilitatea pentru mine. Însă pentru birouri acestea sunt în continuare foarte utilizate de către angajați. La un asemenea volum de muncă, fiind atât de folosite, refillul unui toner Lexmark, de exemplu, poate ajunge la un preț chiar mic și poate fi chiar profitabil și de mare ajutor.

Foto

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *